Tehnici intensive

Aceste tehnici de antrenament sunt folosite de catre culturistii avansati cu scopul de a mentine o crestere continua a masei musculare.

Ce inseamna sa fi culturist avansat?

Foarte multi culturisti isi pun aceasta intrebare sau chiar incearca sa se incadreze in aceasta categorie, folosind metode de antrenament specifice acestei categorii. Dupa aproximativ un an de antrenamente fara intreruperi mai mari de 1-2 saptamani rezultatele unu incepator ar trebui sa fie :

-crestere in greutate corporala 7-10 kg

-circumferinta bratelor minim 42 cm

-un plus de 8-12 cm la circumferinta pieptului

-un minus de 5-10 cm la circumferinta abdomenului

Unii pot ajunge la acest nivel dupa cateva luni de antrenament, in timp ce altii ating aceste nivel abia dupa doi ani de antrenament. Totul este in functie de tipul somatic, modul de nutritie si odihna, starea de sanatate si programul de antrenament. O alta cale prin care poti determina nivelul la care te afli este modul in care corpul tau raspunde la programul de antrenament. Organismul uman are o extraordinara putere de adaptare. Astfel dupa primele luni de antrenament in care s-au realizat progrese remarcabile, probabil ca ai constatat o incetinire, daca nu chiar o stagnare in progresul de crestere in masa si forta. Trecand la nivelul intermediar, prin care exersezi muschii din mai multe unghiuri cu un volum mai mare de munca, muschii incep sa raspunda din nou. Dar dupa un an in care ai urmat acest tip de program vei constata din nou ca progresul este foarte slab, daca nu chiar va stagna complet. In aceasta situatie trebuie sa treci la tehnicile avansate care reprezinta un soc pozitiv pe muschi, stimulandu-l spre o noua crestere. Cresterea in masa musculara la acest nivel se face pe trei cai:

-cresterea duratei antrenamentului (mai multe serii si repetari)

-reducerea pauzei dintre serii (cresterea intensitatii antrenamentului)

-o combinatie a primelor doua cai

Cresterea duratei antrenamentului (numar de serii si repetari)

Este metoda cea mai utilizata, dar acest lucru este totusi limitat. Astfel spus, poti creste numarul de serii facute la aceeasi intensitate dar numai pana la un anumit punct. De exemplu, un incepator ce face 3-6 serii la un antrenament pentru piept va avea o crestere buna. Dupa un anumit timp, va trece la 10-12 serii, va avea probabil aceleasi cresteri. Dar regula nu ramane valabila pentru toti , atunci cand se va mari din nou numarul de serii si repetari. Ptr multi culturisti, 12-15 serii pe grupa musculara cu pauze mai mici de 45-60 secunde este o metoda mult mai productiva. Dar reducand timpul de pauza ca scadea si greutatea de pe bara ceea ce va face antrenamentul neproductiv. La fel se intampla atunci and se creste numarul de repetari la 15-20. Trebuie gasita o cale adecvata prin care sa stimulam muschii sa creasca si acest lucru se realizeaza crescand intensitatea antrenamentului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s