Miologia este partea anatomiei care are ca obiect studiul muşchilor şi al tuturor formaţiunilor anexate lor.

Suntem ceea ce mancam

Alimentatia echilibrata este una dintre cele mai bune investitii pe care le puteti face pentru a va asigura starea de sanatate pe termen lung. O alimentatie corecta ajuta atat la mentinerea sanatatii, cat si la mentinerea unei activitati fizice si mentale corespunzatoare. Adoptarea unu stil de viata sanatos contribuie la obtinerea si mentinerea starii de sanatate a organismului si poate reduce riscul producerii bolilor de nutritie.

Nu exista nici o formula magica pentru o stare de sanatate optima, dar exista elemente-cheie importante pentru aceasta, printre care se numara miscarea fizica regulata, odihna si alimentatia echilibrata.

Primul lucru pe care trebuie sa-l intelegem in legatura cu principiul alimentatiei echilibrate este acela ca in afara de binecunoscutii macro si micronutrienti esentiali, fiecare aliment contine o serie de fitonutrienti diferiti (substante chimice sau compusi din plante, in afara de vitamine si minerale). De aceea este foarte important sa consumam o gama variata de alimente, in special fructe si legume.

In ziua de azi avem un ritm de viata alert in care alimentatia nu contine suficiente elemente nutritive si uitam adesea ceea ce este important sa ne asiguram ca alimentatia noastra contine nutrientii esentiali pentru sanatate si o stare generala optima.

Suplimentele alimentare aduc o sursa de nutrienti ce lipsesc din alimentatie, pentru a sustine o dieta echilibrata.

De ce este necesara o alimentatie corespunzatoare?

O pare importanta a populatiei din intreaga lume ar putea beneficia de mai multa vitalitate, energie si de o sanatate mult mai buna doar prin imbunatatirea alimentatiei. Suplimentele alimentare nu sunt un inlocuitor al alimentatiei sanatoase, dar pot oferi o sursa excelenta de completare a nutrientilor necesari, intr-o formula usor de folosit.

Nivelul nutrientilor poate fi imbunatatit printr-o dieta corespunzatoare, printr-un consum crescut de alimente nutritive sau de suplimente nutritive.

Vitamine si minerale

     Vitaminele si mineralele se gasesc in alimentatie in cantitati mici si sunt necesare pentru ca organismul sa functioneze crespunzator. Vitaminele ajuta la procesarea altor nutrienti (proteine, grasimi, carbohidrati si minerale) si ajuta la formarea globulelor, a hormonilor, a materialului genetic si a substantelor chimice din sistemul nervos. Mineralele joaca un rol important in cadrul sistemelor chimice complexe ale organismului.

Vitaminele sunt clasificare ca fiind solubine in apa sau solubile in grasimi (liposolubile), datorita proprietatilor chimice ale acestora.

Vitaminele solubile in apa incud vitamina C si grupa de vitamine B.

Vitaminele solubile in grasimi includ vitaminele A,D,E si K .

Mineralele se impart in doua categorii: macro-minerale si oligominerale. Macro-mineralele sunt cerute de catre organism in cantitati mari. Acestea sunt: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu si clor. Oligomineralele, pe de alta parte, sunt cerute de catre organism in cantitati mici. Acestea sunt: fier, cupru, zinc, iod, fluor, crom, seleniu, mangan si molibden.

Antioxidantii reprezinta sistemul natural de aparare al orgnismului impotriva radicalilor si includ vitaminele C si E si alti compusi asemanatori vitaminelor, cum ar fi carotenul ( alfa si betacarotenul ), licopenul si luteina, dar si oligominerale, cum ar fi seleniu. Functiile acestor substante compuse nu se rezuma la actiunea de anti-oxidare, dar s-a stabilit ca acesta este una din cele mai importante functii ale acestor compusi.

Pentru a intari sistemul natural de aparare impotriva radicalilor liberi este foarte important sa consumam fructe si legume in cantitati mari. Stilul de viata modern si alert, bazat pe consumul de alimente semipreparate, ne impiedica de obicei sa ne stabilim o dieta echilibrata, cu continut ridicat de nutrienti.

prezentare MIOLOGIA sept 2010

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s